Foodservice

Økologisk Landsforening Bælgfrugter 30112021 Foto Molly Grønberg 14

Salg af økologiske fødevarer til restauranter, kantiner, hoteller og cafeer er i fortsat udvikling. Det er nemlig i det professionelle segment, at der er grobund for at udbrede økologien og dens positive effekter på et mere bæredygtigt køkken; fx at minimere madspild og skabe grønnere måltider. Noget som mange professionelle køkkener får mere og mere fokus på i disse år.

I 2020 bevarede økologien sin flotte markedsandel på 12 pct. i foodservice, men væksten gik tilbage med 20 pct. grundet corona-nedlukninger af arbejdspladser og spisesteder.

Økologisk Landsforening har et team, der dedikerer deres tid til arbejdet med at udvikle økologien i de professionelle køkkener. Du kan kontakte dem direkte her.

Klimaeffekt af det økologiske spisemærke

Omlægning til økologi i offentlige køkkener kan bidrage til at sænke klimabelastningen, viser et casestudie fra DTU Fødevareinstituttet. I rapporten ”Klimaeffekt i professionelle køkkener ved økologiomlægning” kan du læse mere om, hvordan fire cases har arbejdet med Det Økologiske Spisemærke med fokus på klima og bæredygtighed.

Læs Klimaeffekt i professionelle køkkener ved økologiomlægning - 4 cases

Økologisk Foodservicerapport

Foodservicebranchen spiller en enorm rolle for danskernes grønne, bæredygtige og økologiske omstilling, og derfor har Økologisk Landsforening for første gang i 2021 udgivet en markedsrapport med rent fokus på foodservice. Dyk ned i markedstallene indenfor foodservicebranchen og få også inspiration til at arbejde videre med økologi og bæredygtighed.

Økologisk Foodservicerapport 2021

Markedsrapport tillæg 2022: Det økologiske sortiment i foodservice

Luk (Esc)