Ø-mærket

Oe Maerket

Økologiens succes i Danmark kan i høj grad tilskrives, at vi, som de første i verden, fik et statskontrolleret økologimærke i 1990. Det er det mærke, som mere end 98 pct. af danskerne kender som det røde Ø.

Ø-mærket er forbrugernes garanti for, at de økologiske varer er produceret ansvarligt under økologilovgivningen. Det gør Ø-mærket til et af de absolut stærkeste mærker i Danmark.

Virksomheder, der producerer økologiske produkter, kan frivilligt sætte mærket på deres varer, når de er produceret under økologikontrollen i Danmark.

Det er Fødevarestyrelsen, som står for kontrol og administration af mærket.

EU's økologimærke

Fødevarestyrelsen skriver om EU's økologimærke:

"Når en fødevare er mærket med EU's økologimærke, viser det, at varen er økologisk og er produceret samt kontrolleret efter retningslinjerne i EU's økologiforordning.

Fra juli 2010 blev EU's økologimærke obligatorisk for alle præemballerede økologiske fødevarer inden for Den Europæiske Union. Økologimærket må også anvendes frivilligt til ikke-præemballerede økologiske varer, der er produceret indenfor EU, eller andre økologiske varer, der er importeret fra tredjelande."

Luk (Esc)