
Sunde måltider
Økologiske måltider skal forandre trivsel, sundhed og klima.
Gennem vores daglige måltider kan vi på en meget direkte måde skabe øget sundhed, trivsel og meningsfulde fællesskaber med udgangspunkt i ren, grøn og smagfuld mad.
Når hospitaler, institutioner og kantiner vælger at omlægge til økologi, er formålet både at bidrage til indsatsen for klima, biodiversitet og rent drikkevand, men også at bidrage direkte til patienters, børns, unges og ansattes sundhed og trivsel.
Sunde måltider er noget, vi skaber og nyder sammen. Sunde måltider binder mennesker sammen i fællesskaber. Fællesskaber skaber tryghed og trivsel.
FORMÅL
- Øge befolkningens sundhed med smagfuld og rendyrket mad
- Bidrage til lavere klimaaftryk gennem mindre madspild og mere grønt
- Styrke jord-til-bord-forståelsen og skabe fællesskaber omkring måltider
AMBITIONER 2030
- 25% af fødevareforbruget i Danmark er økologisk i 2030 (2023: 12%)
Kilde: Danmarks Statistik - 100% af de offentlige hospitaler i Danmark har Det økologiske spisemærke i sølv inden 2030 med henblik på at reducere hospitalers CO2-aftryk, mindske deres madspild og bidrage til at øge sundheden blandt patienter
- Økologisk skolemad i de danske skoler som middel til at styrke fællesskaber, trivsel og sundhed og et bæredygtigt fødevaresystem
Mærkesager

Sunde måltider
Økologiske måltider skal forandre trivsel, sundhed og klima.

Gode dyreliv
Plads og fri bevægelighed skaber bedre levevilkår for landbrugsdyrene.

Frugtbar jord
Et øget økologisk areal skaber sundere jord og bedre frugtbarhed.