Det Økologiske Spisemærke
Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for fx institutioner, plejehjem, kantiner, skoler, restauranter og caféer.

Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke, som findes i tre udgaver:
- Guld – til spisesteder med en økologiandel på 90-100 pct.
- Sølv – til spisesteder med en økologiandel på 60-90 pct.
- Bronze – til spisesteder med en økologiandel 30-60 pct.
Mærket gør det synligt for gæster og kunder, at spisestedet anvender økologiske råvarer.
Det Økologiske Spisemærke kan ses som en milepæl for, hvor langt man er med en økologisk omstilling – både for køkkenerne og kommunerne selv og for de spisende.
Er du nysgerrig på at komme i gang med en omlægning, udvikle mål for bæredygtighed og økologi i køkkenet, kan du kontakte Økologisk Landsforenings foodservice-team.
Det Økologiske Spisemærke administreres af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Du kan læse mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside.