Det Økologiske Spisemærke

Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for fx institutioner, plejehjem, kantiner, skoler, restauranter og caféer.

Nærbillede af det økologiske spisemærke i flere versioner.

Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke, som findes i tre udgaver:

  • Guld – til spisesteder med en økologiandel på 90-100 pct.
  • Sølv – til spisesteder med en økologiandel på 60-90 pct.
  • Bronze – til spisesteder med en økologiandel 30-60 pct.

Mærket gør det synligt for gæster og kunder, at spisestedet anvender økologiske råvarer.

Det Økologiske Spisemærke kan ses som en milepæl for, hvor langt man er med en økologisk omstilling – både for køkkenerne og kommunerne selv og for de spisende.

Er du nysgerrig på at komme i gang med en omlægning, udvikle mål for bæredygtighed og økologi i køkkenet, kan du kontakte Økologisk Landsforenings foodservice-team.

Det Økologiske Spisemærke administreres af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Du kan læse mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Læs også