Opbygning af modstandsdygtige økologiske fødevaresystemer

Maj 2024 - April 2026

Om projektet

Klimaforandringer og biodiversitetsudfordringer spiller en central rolle i den fremtidige fødevareproduktion. Hvordan producerer vi fødevarer under fremtidige klimatiske forhold? Hvilken betydning får fx varmere og vådere vejr for produktionen af bl.a. økologisk mælk, æbler og havre, og hvordan kan landmænd, virksomheder, politikere m.fl. sikre en bæredygtig fødevareforsyningssikkerhed også i fremtiden?

Det er nogle af de spørgsmål som diskuteres og undersøges i projektet LivOrganic.

Formålet med projektet er at bidrage til fødevareforsyningssikkerheden i lyset af de klima- og biodiversitetsudfordringer vi står med.

Det danske Living Lab kobler miljøvidenskab og samfundsøkonomi. I LivOrganic involverer vi aktivt vores målgrupper, herunder landmænd, virksomheder og politikere. Dette sker gennem fokusgrupper, interviews og workshops, hvor målgruppernes perspektiver og erfaringer indgår i dataindsamlingen. På denne måde sikrer vi, at udviklingen er praksisnær og resultaterne er relevante og brugbare for dem, der skal anvende dem i praksis.

Projektleder:

Karen Hamann - IFAU Institute for Food Studies & Agri Industrial Development ApS

Kontaktperson hos Økologisk Landsforening:

Mette Villekær

Partnere i projektet:

IFAU, Aarhus Universitet og MAA.C

Projektperiode

Maj 2024 - April 2026

Finansiering:

Finansieret af Den Europæiske Union

Links til anden info eller arrangementside:

ECO-READY LivOrganic | Danish living lab LivOrganic

Lignende projekter