Opbygning af modstandsdygtige økologiske fødevaresystemer
Finansiering: Finansieret af Den Europæiske Union
Om projektet: Klimaforandringer og biodiversitetsudfordringer spiller en central rolle i den fremtidige fødevareproduktion. Hvordan producerer vi fødevarer under fremtidige klimatiske forhold? Hvilken betydning får fx varmere og vådere vejr for produktionen af bl.a. økologisk mælk, æbler og havre, og hvordan kan landmænd, virksomheder, politikere m.fl. sikre en bæredygtig fødevareforsyningssikkerhed også i fremtiden?
Det er nogle af de spørgsmål som diskuteres og undersøges i projektet LivOrganic.
Formålet med projektet er at bidrage til fødevareforsyningssikkerheden i lyset af de klima- og biodiversitetsudfordringer vi står med.
Det danske Living Lab kobler miljøvidenskab og samfundsøkonomi. I LivOrganic involverer vi aktivt vores målgrupper, herunder landmænd, virksomheder og politikere. Dette sker gennem fokusgrupper, interviews og workshops, hvor målgruppernes perspektiver og erfaringer indgår i dataindsamlingen. På denne måde sikrer vi, at udviklingen er praksisnær og resultaterne er relevante og brugbare for dem, der skal anvende dem i praksis.
Projektleder: Karen Hamann - IFAU Institute for Food Studies & Agri Industrial Development ApS
Kontaktperson hos Økologisk Landsforening: Mette Villekær
Projektperiode: Maj 2024 - April 2026
Partnere i projektet: IFAU, Aarhus Universitet og MAA.C
Links til anden info: