Et nyt gastronomisk sprog - danske, økologiske bælgfrugter

IMG 8815

Herunder finder du inspiration og viden om danske, økologiske planteproteiner, så du allerede i dag kan være med til at udvikle fremtidens måltid.

Klimakostråd og fokus på at spise mindre kød åbner for, at vi definerer et helt nyt gastronomisk sprog. En vigtig del af måltidernes nye begreber er planteproteiner i form af bælgfrugter, som spiller en vigtig ernæringsmæssig rolle i en mere plantebaseret kost. Planteproteinerne er samtidig porten ind til udviklingen af helt nye måder at skabe måltider på.

Planteproteiner er ikke fremmede for os. Vi kender allerede de grønne bønner som tilbehør, spiser med glæde kikærter i hummus og linser i den indiske dhal. Men når proteiner fra planter fremover skal være en hovedingrediens i måltidet, skal vi gå skridtet videre.

Økologisk Landsforening står i spidsen for udviklingsprojekter, der begynder ude på marken. For skal en mere plantebaseret tilgang til måltidet batte noget for klimaet, skal planteproteinerne dyrkes i Danmark og i en økologisk udgave. På den måde sikrer vi, at kokke, madudviklere og forbrugere bidrager til bæredygtighed gennem deres nysgerrighed på det nye gastronomiske sprog.

Dyk ned i inspiration og viden i opskriftshæfte, baggrundsartikler og film.

Kontakt

Torben Blok

Markedschef, Foodservice

Vivienne Kallmeyer

Kommunikationskonsulent og projektleder

Projektet er støttet af:

Paf
Luk (Esc)