
Toolbox til foodservice
Her finder du relevante publikationer, billeder og filer til tryk samt materialer, der hjælper dig med at arbejde med økologi i køkkenet.
Med denne toolbox ønsker vi at inspirere dit køkken til at arbejde mere med økologien.
Her finder du værktøjer, inspiration og materialer, der kan bruges til at styrke økologien i jeres madlavning, på menukortet og i kommunikationen til gæsterne.
Toolboxen indeholder rapporter, opskrifter og konkrete værktøjer, der gør det lettere at integrere mere økologi i jeres køkken og inspirere til bæredygtig udvikling i jeres madunivers.
Magasiner og andre publikationer
Opskrifter

Skønne økologiske bælgfrugter
Her er der tryllet med bælgfrugterne og udviklet spændende og smagsfulde opskrifter.
Download
Danske Økologiske Bælgfrugter
Formålet med dette opskrifthæfte er at udbrede kendskabet til bælgfrugternes gastronomiske potentiale og give konkret viden om anvendelsesmulighederne.
Download
Økologiske grønne proteiner
Skønne opskrifter med bælgfrugter. Kom godt i gang med bønner, linser og ærter.
Download
Opskriftsamling på I LOVE ØKO
Besøg vores forbrugerunivers I LOVE ØKO og find inspirerende og klimavenlige opskrifter til store og små.
DownloadRapporter og markedsviden


Bælgfrugter på menuen - vidensindsamling
Rybner Analyse har for Økologisk Landsforening indsamlet viden fra virksomheder og aviser.
Download
Bælgfrugter i professionelle køkkener
En undersøgelse blandt de professionelle køkkener for at afdække om de bruger
Download
Klimaeffekt ved implementering af det Økologiske Spisemærke
Denne rapport skal bidrage til at undersøge klimaeffekterne af implementering af Det Økologiske Spisemærke. Vi kigger på 4 cases.
Download
Muligheder for at udvikle det økologiske sortiment i foodservice
Foodservice spiller en stor rolle for den bæredygtige, grønne og økologiske omstilling af daskernes måltider.
DownloadOpskrifter og inspiration

Danske Økologiske Bælgfrugter
Formålet med dette opskriftshæfte er at udbrede kendskabet til bælgfrugternes gastronomiske potentiale og give konkret viden om anbedelsesmulighederne.

Skønne økologiske bælgfrugter
Her er der tryllet med bælgfrugterne og udviklet spændende og smagsfulde opskrifter, som er lige til at give sig i kast med.

Økologiske grønne proteiner
Skønne opskrifter med bælgfrugter. Kom godt i gang med bønner, linser og ærter.

Opskriftssamling på I LOVE ØKO
Besøg vores forbrugerunivers I LOVE ØKO og find inspirerende og klimavenlige opskrifter til store og små.
Rapporter og viden

Økologi på fødevareuddannelser
Til undervisere på fødevareuddannelserne er her et kompendie, hvor du kan finde alt det, du skal vide for at undervise dine elever i og om økologi.

Bælgfrugter på menuen - vidensindsamling
Rybner Analyse har for Økologisk Landsforening indsamlet viden fra virksomheder og avlere, og gennemgået den eksisterende viden på området

Bælgfrugter i professionelle køkkener
En undersøgelse blandt de professionelle køkkener for at afdække om de bruger bælgfrugter, kendskabet til danske varianter og årsager til mere/mindre brug.

Klimaeffekt ved implementering af det Økologiske Spisemærke
Denne rapport skal bidrage til at undersøge klimaeffekterne af implementering af Det Økologiske Spisemærke. Vi kigger på 4 cases.

Muligheder for at udvikle det økologiske sortiment i foodservice
Foodservice spiller en stor rolle for den bæredygtige, grønne og økologiske omstilling af daskernes måltider.
Magasiner og andre publikationer

Bælgfrugternes magiske verden
Bælg er fremtidens magiske proteiner. Vi har samlet et inspirationsmagasin med masser af viden om ærter, bønner og linser.


Inspirationshæfte: Økologiske måltider på efterskoler
Dette hæfte sætter økologisk køkkendrift ind i en ny ramme med fokus på bedste praksis fra efterskoler.

Danske Økologiske Proteiner - fra mark til mund
I dette katalog vil vi give et indblik i de tilgængelige danskproducerede økologiske proteinafgrøder, som er bedst egnede til fødevareproduktion.
Materialer til download

Opgavehæfte til fødevareuddannelser
Find konkrete opgaver om og med økologi. Der er både opgaver til diskussion og refleksion og opgaver, eleverne skal udføre i køkkenet.


Download det røde ø-mærke
Du finder det røde ø-mærke til download hos fødevarestyrelsen.

Download spisemærker
Her kan du downloade de økologiske spisemærker

Økologi en del af løsningen
Her kan du downloade logoet 'Økologi en del af løsningen'