Nærbillede af en restaurantmenu med Det Økologiske Spisemærke.

Toolbox til foodservice

Her finder du relevante publikationer, billeder og filer til tryk samt materialer, der hjælper dig med at arbejde med økologi i køkkenet.

Med denne toolbox ønsker vi at inspirere dit køkken til at arbejde mere med økologien.

Her finder du værktøjer, inspiration og materialer, der kan bruges til at styrke økologien i jeres madlavning, på menukortet og i kommunikationen til gæsterne.

Toolboxen indeholder rapporter, opskrifter og konkrete værktøjer, der gør det lettere at integrere mere økologi i jeres køkken og inspirere til bæredygtig udvikling i jeres madunivers.

Fødevareuddannelser

Økologi på fødevareuddannelser

Til undervisere på fødevareuddannelser er her et kompendie.

Download

Opgavehæfte til fødevareuddannelser

Download

Magasiner og andre publikationer

Økologi på fødevareuddannelser

Til undervisere på fødevareuddannelser er her et kompendie.

Download

Årsbrev 2024

Download

Bælgfrugternes magiske verden

Bælg er fremtidens magiske proteiner. Vi har samlet et inspirationsmagasin med masser af viden om ærter, bønner og linser.

Download

Inspirationshæfte: Økologiske måltider på efterskoler

Dette hæfte sætter økologisk køkkendrift ind i en ny ramme med fokus på bedste praksis fra efterskoler.

Download

Danske Økologiske Proteiner - fra mark til mund

I dette katalog vil vi give et indblik i de tilgængelige danskproducerede økologiske proteinafgrøder, som er bedst egnede til fødevareproduktion.

Download

Rapporter og markedsviden

Bælgfrugter på menuen - vidensindsamling

Rybner Analyse har for Økologisk Landsforening indsamlet viden fra virksomheder og aviser.

Download

Bælgfrugter i professionelle køkkener

En undersøgelse blandt de professionelle køkkener for at afdække om de bruger

Download

Klimaeffekt ved implementering af det Økologiske Spisemærke

Denne rapport skal bidrage til at undersøge klimaeffekterne af implementering af Det Økologiske Spisemærke. Vi kigger på 4 cases.

Download

Økologisk Markedsrapport Foodservice 2024

I 2023 voksede salget af økologiske fødevarer til foodservicesektoren med næsten 400 mio. kr. Det betyder, at økologiandelen i landets professionelle køkkener er vokset for tredje år i træk. Foodservicebranchens forbrug af økologiske fødevarer voksede i 2023 med 13 pct. i forhold til året før. Det fremgår af den årlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Download

Logoer

Økologisk Landsforening

Download

I LOVE ØKO

Download

Organic Denmark

Download

Spisemærker

Download

Ø-mærket

Download

Plakater

Bælgbekomme-plakat

Download

Sæson plakat

Når frugter og grøntsager er i sæson, smager de allerbedst. Det er også, når frugterne og grøntsagerne er i sæson, at de er billigst. Der er altså flere gode grunde til at spise i sæson. Her er en oversigt over, hvornår de forskellige frugter og grøntsager er i sæson.

Download

Opskrifter

Skønne økologiske bælgfrugter

Her er der tryllet med bælgfrugterne og udviklet spændende og smagsfulde opskrifter.

Download

Danske Økologiske Bælgfrugter

Formålet med dette opskrifthæfte er at udbrede kendskabet til bælgfrugternes gastronomiske potentiale og give konkret viden om anvendelsesmulighederne.

Download

Økologiske grønne proteiner

Skønne opskrifter med bælgfrugter. Kom godt i gang med bønner, linser og ærter.

Download

Opskriftsamling på I LOVE ØKO

Besøg vores forbrugerunivers I LOVE ØKO og find inspirerende og klimavenlige opskrifter til store og små.

Download

Bestil fysiske materialer

Her kan du bestille fysiske materialer

Læs mere