Det Økologiske Spisemærke

Spisemærket

Det Økologiske Spisemærke er en gratis statskontrolleret mærkningsordning for institutioner, plejehjem, kantiner, skoler, restauranter og caféer med flere.

Mærket gør det synligt for gæster og kunder, at spisestedet gør en indsats for natur, miljø og dyrevelfærd ved at anvende økologiske råvarer, der er fri for sprøjtemidler og uhensigtsmæssige tilsætningsstoffer, samt at råvarerne er produceret ansvarligt og så vidt muligt bæredygtigt.

Både offentlige og private spisesteder kan få Det Økologiske Spisemærke, som findes i tre udgaver: Guld (90-100% økologi), sølv (60-90% økologi) og bronze (30-60% økologi).

Det Økologiske Spisemærke kan altså ses som en milepæl for, hvor langt man er med en økologisk omstilling. Se et Danmarks-kort over, hvem der har Det Økologiske Spisemærke.

Ud over at økologi er godt for natur, miljø og dyrevelfærd, er der mange gode sideeffekter ved at arbejde med økologi i køkkenet. Vores erfaring er, at arbejdet med at få Det Økologiske Spisemærke fører til mindre madspild, bedre udnyttelse af ressourcerne og mere arbejdsglæde blandt køkkenpersonalet.

Er du nysgerrig på at komme i gang med en omlægning, og udvikle mål for bæredygtighed og økologi i køkkenet, kan du læse mere her.

Du kan også tage kontakt til Økologisk Landsforenings foodservice-team, der sidder klar til at hjælpe dig, hvis du vil i gang med en omstilling, eller hvis du har brug for hjælp i processen.

Find kontaktoplysninger herunder.

Kontakt

Torben Blok

Markedschef, Foodservice

Jeg har ansvaret for og arbejder med foreningens indsatser over for Foodservice på hjemmemarkedet. I dette arbejde varetager jeg fastholdelse og udvikling af økologien i private og offentlige køkkener, grossister, virksomheder og andre organisationer. Jeg arbejder med at udvikle økologien gennem Det økologiske Spisemærke, deltagelse i netværk, partnerskaber, messer, konferencer, analyser og efteruddannelse af branchefolk. En del af min opgave er også at udvikle økologien sammen med foreningens virksomhed- og køkkenmedlemmer. Målet er mere og bedre økologi for alle.

Rita Ramona Høgh

Projektleder og markedskonsulent

Økologi har en vigtig rolle i den grønne omstilling, og derfor er arbejdet med Foodservice betydningsfuldt. Som projektleder samarbejder jeg bredt med køkkener og branchen omkring økologien og særligt det økologiske Spisemærke, som er et vigtigt redskab til at opnå og fastholde en høj økologiprocent. Jeg brænder for at finde nye løsninger og samarbejde på tværs af Foreningen.

Luk (Esc)