Netværk til at styrke den gastronomiske kvalitet i dansk økologisk landbrug
November 2024 – August 2025
Om projektet:
Projektets mål er at samle forskellige aktører fra hele værdikæden – landmænd, frøavlere, kokke, forskere og madiværksættere – i et netværk. Målet er at undersøge, hvordan vi kan forbedre kvaliteten af danske, økologiske fødevarer gennem innovation.
Projektet vil undersøge både muligheder og udfordringer for at fremme kvaliteten af danske landbrugsvarer, blandt andet gennem udvikling af nye, økologiske sorter. For potentielt at skabe større efterspørgsel og bedre udbud på markedet.
Gennem aktiviteter som netværksmøder, inspirationsdage og interviews vil der blive skabt samarbejde i den danske restaurationsbranche for at udnytte deres internationale, anerkendte innovationsevner.
Projektleder:
Mikkel Lau-Mikkelsen (Projektleder, Komitéen For Mad Symposium)
Økologisk Landsforening kontaktperson:
Mette Villekær
Projektperiode:
November 2024 – august 2025
Deltagere/målgruppe:
Foodservice og madprofessionelle
Finansiering:
Støttet af Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP)
Grønt Udviklings- & Demonstrations-program
Lignende projekter
Fremtidens planteambassadører i dagligvarehandlens frugt- og grønt
Januar 2026 – December 2028
Fra rådhuse til borgernes tallerkener - grøn økologisk omlægning i kommuner
Januar 2026 – marts 2029
Fra mark til måltid - mod en grønnere værdikæde
Januar 2026 – December 2028
Økologisk vækst og udvikling i foodservice 2026
Januar 2025 – December 2026
Øget økologisk eksport gennem branding af Danmark som foregangsland
Januar 2026 – December 2026
BioFach 2027 – planlægning af den danske fællesstand
Januar 2026 – December 2026
BioFach 2026 – Dansk fællesstand på verdens største internationale økologimesse
Januar 2026 – December 2026
Mere økologi på madfestivaller
Januar 2026 – December 2026
Økologisk Høstmarked - oplev og forstå de økologiske grundværdier
Januar 2026 – December 2026
Økologisk skemad - smag, duft og føl dig frem
Januar 2026 – December 2026
Grøn skolemad som motor for grøn omstilling i Danmark
August 2025 – August 2029
PlanteHub 1.0 - sammen er vi klogere
Januar 2025 - december 2026
Økologisk Høstmarked 2025 og lokale økologiske råvarer i sæson
Januar 2025 - December 2025
BioFach 2025 – Dansk fællesstand på verdens største internationale økologimesse
Januar 2025 – December 2025
BioFach 2026 – planlægning af den danske fællesstand
Januar 2025 – December 2025
Danmark som foregangsland for økologisk afsætning
Januar 2025 – December 2025
Økologisk vækst og udvikling i dagligvarehandlen
Januar 2025 – December 2025
Nedbryd barriererne for mere øko grønt på tallerkenen
Januar 2024 – Marts 2025
Økologi på Fødevareuddannelser
Januar 2025 – December 2025
Organic Food, Sustainability and Health on One Plate
2023 - 2026
35-års jubilæumskampagne for Ø-mærket
Januar 2025 - December 2025
Mere grønt til Foodservice i DACH 2025
Oktober 2024 – december 2026
På vej mod sølv – køkkenomstilling Nordjysk Mad (Brønderslev kommune)
Januar 2025 – december 2025
Køkkenomstilling Nyborg kommune
Januar 2025 – december 2025
Økomaddag
Vi vil gerne fejre samvær og den gode mad. Skal du være med? Hold Økomaddag og søg op til 15.000 kr. i støtte. Læs mere her