Organic Food, Sustainability and Health on One Plate

2023 - 2026

Skåle med en økologisk salat med valnødder og bær fotograferet ovenfra på en lyserød baggrund

- Towards a more green and healthy food culture (OnePlate)

Om projektet

Vores nuværende fødevareforbrug er ikke bæredygtigt – hverken set i forhold til klodens eller vores egen sundhed. En oplagt løsning er at integrere en økologisk, bæredygtig, planterig og sund kost, her defineret som OnePlate-konceptet. Denne kost omsættes i projektet til opskrifter og menuer målrettet børnefamiliernes hverdag og bliver testet i et tværfagligt samarbejde mellem Aarhus Universitet, Meyers Madhus, DTU Fødevareinstituttet og Økologisk Landsforening.

Projektet vil, gennem en forbruger- og interessentundersøgelse, bidrage til udviklingen af One-Plate konceptet, der samtidig optimeres i forhold til mindskning af klimaaftryk og miljøbelastning. Konceptet testes i et randomiseret kontrolleret interventionsstudie blandt danske familier sammenlignet med deres sædvanlig kost. Effekten af konceptet måles ift. acceptabilitet samt formodede sundheds- og miljømæssige gavnlige effekter.

Projektets resultater, opskrifter og redskaber vil blive gjort offentligt tilgængelige og vil blive formidlet både populært og videnskabeligt. Projektet forventes at bidrage til at motivere flere forbrugere til at købe sunde, økologiske fødevarer i fremtiden.

Projektleder

Anne Dahl Lassen, DTU Fødevareinstitut

Kontaktperson hos Økologisk Landsforening:

Mette Villekær

Partnere i projektet:

Aarhus Universitet, Meyers Madhus og DTU Fødevareinstituttet

Projektperiode

2023-2026

Finansiering:

ICROFS

Links til anden info eller arrangementside:

https://plantebaseretvidenscenter.dk/projekter/one-plate/

https://icrofs.dk/forskning/organic-rdd-8/oneplate

Lignende projekter