Økologisk køkkenomlægning

Bæredygtighed i det professionelle køkken.

Nærbillede af en bakke med økologisk mad, som bliver båret ind til et bord af en tjener.

Går I med ønsker om at lægge køkkenet om til økologi, tænke mere bæredygtigt og få ny faglig inspiration?

Så kan Økologisk Landsforenings foodservice- og omlægningskonsulenter hjælpe jer videre i processen med en økologisk omstilling af det professionelle køkken.

Uanset om I arbejder i et offentligt køkken, der leverer mad til kommunens ansatte og borgere, eller I driver en gourmetrestaurant, er der værdi i at foretage omlægning til økologi, og I får:

  • Ernærings- og sundhedsmæssig værdi med mere grønt og flere planteproteiner
  • En menu, der er tilpasset sæsonen og mulighed for at bruge flere lokale råvarer
  • Branding- og markedsføringsværdi
  • Nye faglige muligheder og energi til det gode kokkehåndværk
  • En balanceret og bæredygtig økonomi
  • Mulighed for at få Det økologiske spisemærke, der guider gæster og kunder i en mere bæredygtig retning

Læs mere om Det Økologiske Spisemærke

Det siger dine kolleger i branchen:

"Man skal simpelthen til at være kreativ. Men det er samtidig dér, langt de fleste køkkenfolk begynder at blomstre. Det er jo sådan set derfor, de har taget uddannelsen; fordi det er fedt at arbejde med råvarer. Og når først begejstringen er plantet, så føles det slet ikke så bøvlet længere."

- Mette Kloppenborg, køkkenchef i Børnehuset Stjernen, Herning.
Det økologiske spisemærke i guld.

Er I klar til at komme i gang?

Kontakt Økologisk Landsforenings foodservice-team.


Markedschef Foodservice, Marked

Torben Blok

Projektleder og markedskonsulent, Marked

Malene Jensen

Projektleder og markedskonsulent, Marked

Rita Ramona Høgh

Måske du også kunne være interesseret i...