Økologisk køkkenomlægning
Bæredygtighed i det professionelle køkken.
Går I med ønsker om at lægge køkkenet om til økologi, tænke mere bæredygtigt og få ny faglig inspiration?
Så kan Økologisk Landsforenings foodservice- og omlægningskonsulenter hjælpe jer videre i processen med en økologisk omstilling af det professionelle køkken.
Uanset om I arbejder i et offentligt køkken, der leverer mad til kommunens ansatte og borgere, eller I driver en gourmetrestaurant, er der værdi i at foretage omlægning til økologi, og I får:
- Ernærings- og sundhedsmæssig værdi med mere grønt og flere planteproteiner
- En menu, der er tilpasset sæsonen og mulighed for at bruge flere lokale råvarer
- Branding- og markedsføringsværdi
- Nye faglige muligheder og energi til det gode kokkehåndværk
- En balanceret og bæredygtig økonomi
- Mulighed for at få Det økologiske spisemærke, der guider gæster og kunder i en mere bæredygtig retning
Det siger dine kolleger i branchen:
"Man skal simpelthen til at være kreativ. Men det er samtidig dér, langt de fleste køkkenfolk begynder at blomstre. Det er jo sådan set derfor, de har taget uddannelsen; fordi det er fedt at arbejde med råvarer. Og når først begejstringen er plantet, så føles det slet ikke så bøvlet længere."
- Mette Kloppenborg, køkkenchef i Børnehuset Stjernen, Herning.
Det økologiske spisemærke i guld.
Er I klar til at komme i gang?
Kontakt Økologisk Landsforenings foodservice-team.