Økologisk køkkenomlægning
Bæredygtighed i det professionelle køkken.

Går I med ønsker om at lægge køkkenet om til økologi, tænke mere bæredygtigt og få ny faglig inspiration?
Så kan Økologisk Landsforenings foodservice- og omlægningskonsulenter hjælpe jer videre i processen med en økologisk omstilling af det professionelle køkken.
Uanset om I arbejder i et offentligt køkken, der leverer mad til kommunens ansatte og borgere, eller I driver en gourmetrestaurant, er der værdi i at foretage omlægning til økologi, og I får:
- Ernærings- og sundhedsmæssig værdi med mere grønt og flere planteproteiner
- En menu, der er tilpasset sæsonen og mulighed for at bruge flere lokale råvarer
- Branding- og markedsføringsværdi
- Nye faglige muligheder og energi til det gode kokkehåndværk
- En balanceret og bæredygtig økonomi
- Mulighed for at få Det økologiske spisemærke, der guider gæster og kunder i en mere bæredygtig retning
Det siger dine kolleger i branchen:
"Man skal simpelthen til at være kreativ. Men det er samtidig dér, langt de fleste køkkenfolk begynder at blomstre. Det er jo sådan set derfor, de har taget uddannelsen; fordi det er fedt at arbejde med råvarer. Og når først begejstringen er plantet, så føles det slet ikke så bøvlet længere."
- Mette Kloppenborg, køkkenchef i Børnehuset Stjernen, Herning.
Det økologiske spisemærke i guld.
Er I klar til at komme i gang?
Kontakt Økologisk Landsforenings foodservice-team.

Markedschef Foodservice, Marked
Torben Blok

Projektleder og markedskonsulent, Marked
Malene Jensen

Projektleder og markedskonsulent, Marked
Rita Ramona Høgh
Måske du også kunne være interesseret i...

Økologipolitik for beslutningstagere
Har I ambitioner om at sætte økologi på dagsordenen ude i kommunens mange køkkener?

Lær de danske økologiske bælgfrugter at kende
På denne workshop kan du blive klogere på, hvordan du kan bruge de danske økologiske bælgfrugter til at sænke klimaaftrykket i dine gæsters måltider.

Øko-branding til den bæredygtige gæst
Har I ambitioner om at sætte økologi på dagsordenen ude i kommunens mange køkkener?

Økologiomlægning - kom godt i gang med økologien
Sammen sætter vi fokus på, hvordan I får succes med jeres mål om økologi indenfor budget.

Webinar: De nye grundsmage
Vil du gerne blive klogere på, hvordan dit køkken kan bruge de danske økologiske bælgfrugter til at sænke klimaaftrykket i gæsters måltider?

Webinar: Fremtiden er grøn og rød
Markedet for plantebaserede måltider buldrer derudad. Det stiller krav til de madprofessionelles kompetencer og viden.

12.09.2025
Økologisk Inspirationstur for fødevareuddannelserne
Vi inviterer undervisere og elever på landets fødevareuddannelser til en best practice-tur i økologiens verden, hvor råvarer, bæredygtighed og smag er i centrum

18.09.2025
Inspirationstræf på Kalø Økologisk Landbrugsskole
Det røde Ø-mærke fylder 35 år – det skal fejres med fællesskab, økologiske fortællinger og smagsoplevelser du husker.

17.09.2025
Inspirationstræf på Skolerne i Oure
Det røde Ø-mærke fylder 35 år – det skal fejres med fællesskab, økologiske fortællinger og smagsoplevelser du husker.

25.09.2025
Inspirationstræf på Ubberup Kursus og Konferencegård
Det røde Ø-mærke fylder 35 år – det skal fejres med fællesskab, økologiske fortællinger og smagsoplevelser du husker.