Opskrifter

GRUNDLOV FOR BÆLGFRUGTER

Vidste du, at bælgfrugter har sin egen grundlov? Den finder du i dette opskriftshæfte sammen med en række forskellige bud på, hvordan bælgfrugter kan anvendes på nye måder i måltidet.

Alle retter i "Økologiske grønne proteiner" er udviklet af kok, Inger Kjærgaard, og kan bruges som fundament for din egen nysgerrighed og kreativitet.


OPSKRIFTER MED BÆLGFRUGTER FRA NORDJYSKE KØKKENER

Fem nordjyske køkkener har i 2022 taget del i et omlægningsprojekt i samarbej­ de med Økologisk Landsforening. Målet med forløbet har været at få endnu flere bælgfrugter på menuen i deres køkkener og ikke mindst at erstatte alle deres oversøiske produkter med 100 % økologiske og danske bælgfrugter.

Køkkenerne har tryllet med bælgfrugter og udviklet opskrifter på livet løs under kyndig vejledning af omlægningskonsulenterne Rikke Grønning og Inger Kjær­ gaard. I dette opskrifthæfte kan du se alle køkkenernes smagfulde opskrifter, som er lige til selv at give sig i kast med.

Kontakt

Torben Blok

Markedschef, Foodservice

Jeg har ansvaret for og arbejder med foreningens indsatser over for Foodservice på hjemmemarkedet. I dette arbejde varetager jeg fastholdelse og udvikling af økologien i private og offentlige køkkener, grossister, virksomheder og andre organisationer. Jeg arbejder med at udvikle økologien gennem Det økologiske Spisemærke, deltagelse i netværk, partnerskaber, messer, konferencer, analyser og efteruddannelse af branchefolk. En del af min opgave er også at udvikle økologien sammen med foreningens virksomhed- og køkkenmedlemmer. Målet er mere og bedre økologi for alle.

Vivienne Kallmeyer

Kommunikationskonsulent og projektleder

Luk (Esc)