Økologisk køkkenomlægning
Bæredygtighed i det professionelle køkken
Går I med ønsker om at lægge køkkenet om til økologi, tænke mere bæredygtigt og få ny faglig inspiration? Så kan Økologisk Landsforenings foodservice- og omlægningskonsulenter hjælpe jer videre i processen med en økologisk omstilling af det professionelle køkken.
Uanset om I arbejder i et offentligt køkken, der leverer mad til kommunens ansatte og borgere eller I driver en gourmetrestaurant, er der værdi i at foretage omlægning til økologi, og I får:
- Ernærings- og sundhedsmæssig værdi med mere grønt og flere planteproteiner
- En menu, der er tilpasset sæsonen og mulighed for at bruge flere lokale råvarer
- Branding- og markedsføringsværdi
- Nye faglige muligheder og energi til det gode kokkehåndværk
- En balanceret og bæredygtig økonomi
- Mulighed for at få Det økologiske spisemærke, der guider gæster og kunder i en mere bæredygtig retning
Er I klar til at komme i gang? Kontakt Økologisk Landsforenings foodservice-team (nederst på siden).
Det siger dine kolleger i branchen:
Kontakt
Torben Blok
Markedschef, Foodservice
Jeg har ansvaret for og arbejder med foreningens indsatser over for Foodservice på hjemmemarkedet. I dette arbejde varetager jeg fastholdelse og udvikling af økologien i private og offentlige køkkener, grossister, virksomheder og andre organisationer. Jeg arbejder med at udvikle økologien gennem Det økologiske Spisemærke, deltagelse i netværk, partnerskaber, messer, konferencer, analyser og efteruddannelse af branchefolk. En del af min opgave er også at udvikle økologien sammen med foreningens virksomhed- og køkkenmedlemmer. Målet er mere og bedre økologi for alle.
Malene Jensen
Projektleder og markedskonsulent
Jeg er projektleder for de økologiske forbrugerevents Økodag og Økologisk Høstmarked og er med til at sikre at forbrugerne kan møde og opleve økologien rundt omkring i hele landet. Jeg arbejder også med foreningens indsatser på foodserviceområdet, bl.a. med fokus på øget brug af økologiske bælgfrugter i storkøkkener.
Rita Ramona Høgh
Projektleder og markedskonsulent
Økologi har en vigtig rolle i den grønne omstilling, og derfor er arbejdet med Foodservice betydningsfuldt. Som projektleder samarbejder jeg bredt med køkkener og branchen omkring økologien og særligt det økologiske Spisemærke, som er et vigtigt redskab til at opnå og fastholde en høj økologiprocent. Jeg brænder for at finde nye løsninger og samarbejde på tværs af Foreningen.