Arrangementet er afsluttet.

Græsprotein og efterafgrøder i praksis

Græsprotein og efterafgrøder i praksis – demodag på Ausumgaard

Bliv opdateret på, hvor langt vi er kommet med udvinding af protein fra afgrøder som græs, kløver og lucerne og vær med til at bedømme de kommende muligheder og perspektiver.

Den 6. oktober kan du på Ausumgaard opleve maskiner til græshøst, udvinding af protein fra frisk græs samt høre om brugen af efterafgrøder, og hvordan de også kan tænkes ind i bioraffineringen til fremstilling af gødning. Dagens program starter i et efterafgrødeforsøg ved Aulum.

Foruden demonstration vil der også være mulighed for at høre om de øvrige aktiviteter i projekterne Græs-prof, TailorGrass, Kraftige efterafgrøder og GO-GRASS.

Program for dagen:

Kl. 9.30: Markvandring i forsøg ved Aulum med forskellige efterafgrøder. Hvad giver mest, og kan de høstes til fremstilling af protein og gødning på bioraffinaderiet? Tilmeldte får tilsendt kort forud for temadagen.

Kl.10.30: Kørsel til Ausumgaard

Kl. 11.00: Første rundvisning på Ausumgaards bioraffinaderi til fremstilling af græsprotein-koncentrat.

Kl. 12.00: Frokost og introduktion til innovationsarbejdet i projekt Græs-prof, herunder test af græshøst-maskiner.

Kl. 13.00: Demonstration af forskellige maskiner til høst af proteingræs

Kl. 14.00: Anden rundvisning på Ausumgaards bioraffinaderi

eller

Kl. 14.00: Deltagelse i møde for projekt Græs-profs følgegruppe med drøftelse af aktiviteterne i de fem arbejdspakker: 1: Screening af sorter, 2) Høstmetoder 3) Teknik til forbehandling af græs forud for proteinudvinding, 4) Udvinding af bioaktive stoffer til bekæmpelse af indvoldsorm og 5) Beregning af Product Environmental Footprint for græsprotein.

Tid

6. oktober 2022

09.30 - 15.00

Lokation

Ausumgaard
Holstebrovej 101
7560 Hjerm

Rutevejledning

Arrangør

Ausumgaard, SEGES Innovation, Innovationscenter for Økologisk Landbrug og Food & BioCluster Denmark

Pris og tilmelding

Det er gratis at deltage, men af hensyn til forplejning, skal vi have din tilmelding senest fredag den 30.september. Tilmeldingsfrist overskredet.

Kontaktpersoner

Erik Fog, landskonsulent, eikf@icoel.dk, tlf. 51 80 86 69

Kira Kalsen Nissen, kikn@seges.dk, tlf: 22 95 61 51

Michael Støckler, mcs@foodbiocluster.dk, tlf. 40 10 71 28

Find vej

Tilmeldte får tilsendt kort med placering / parkering ved henholdsvis efterafgrødeforsøg og bioraffineringsanlæg.

Projektstøtte

Arrangementet er en del af projekterne Græs-prof og TailorGrass der er støttet af Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og projekt Kraftige efterafgrøder støttet af Promilleafgiftsfonden for Landbrug.

Luk (Esc)