Bønner og linser i den nordjyske muld

Fra 12/08 kl. 11:00 - Til 12/08 kl. 14:15

Adresse:
Naturbrug Tranum, Ejstrupvej 12, 9460 Brovst
Kontaktperson:
Bliv klogere på dine bønner og linser. Se, hvordan linser og bønner gror i den nordjyske muld, smag lækre friskfangede økologiske flodkrebs uden fiksfakserier, bliv forkælet med velsmagende og delikate grønne bønne- og linseretter fra en helt ny opskriftsamling og hør om potentialerne i dansk produktion af proteinafgrøder.

Program

11.00: Velkommen til Naturbrug Tranum, der ligger smukt på kanten af Fosdalen mellem hav og fjord v/Torben Blok, Markedschef, Foodservice, Økologisk Landsforening

11.15: Pia Hjort fra Naturbrug Tranum tager os med en tur i marken og viser nogle af de 80 forskellige afgrøder, der dyrkes på gården. Vi ser og mærker, hvordan linserne og bønnerne gror i den nordjyske muld.

12.00: Økologisk flodkrebs – for naturen, for krebsene og for dig. Villy J. Larsen fra Akvakons giver en lille smagsprøve på lækre og friskfangede økologiske flodkrebs – en produktion, der foregår helt uden fiksfakserier og på naturens præmisser. Få et indblik i denne økologiske produktionsform, der har store muligheder på fremtidens økologiske tallerken.

12.30: Frokost i det grønne – vi sætter os til bords i marken og bliver forkælet med velsmagende og delikate grønne retter med linser og bønner og et twist af økologiske flodkrebs. Frokosten tilberedes af inspirationskok og opskriftsudvikler Inger Kjærgaard. Inger har netop udviklet 30 nye inspirerende opskrifter, som du får med hjem.

13.15    Dansk produktion af bønner og linser i fremtiden – hvilke muligheder og potentialer er der? Jesper Fog-Pedersen, planteavlskonsulent, Økologisk Landsforening giver et indblik i fremtidens produktion af dansk protein.

13.45: Bliv klogere på dine bønner og linser – se, smag, lyt og lær!

14.15: Tak for i dag og på gensyn!

Pris og tilmelding

Det er gratis at deltage. Der er begrænset antal pladser, som tilbydes efter først-til-mølle-princippet. Tilmelding nødvendig senest 7. august kl 10.00 her:

Bønner og linser
Navn *
Virksomhed *
Adresse *
Postnummer og by *
Telefonnummer *
E-mail-adresse *

Økologiske proteinafgrøder til klimavenlig human ernæring

Arrangementet afholdes i projektet Økologiske proteinafgrøder til klimavenlig human ernæring, som gennemføres af Økologisk Landsforening i 2020 med støtte fra Promilleafgiftsfonden for Landbrug.