Fakta om økologi

Her finder du fakta om økologi i forbrugerperspektiv, økologisk landbrug, dyrevelfærd, GMO, miljø og meget mere. Det er også her, du kan finde tal, statistikker og relevante links.

Hvad er økologi?

På vores forbrugersite finder du svar på, hvad økologi er. Her kan du også læse om de udfordringer økologien står over for.

Hvad er økologi?

Hvordan produceres økologiske varer?

Der er meget klare regler for den økologiske produktion. På forbrugersiden om økologisk produktion præsenteres reglerne for produktion af kød, fisk, æg og mælk, for dyrkning frugt og grønt og for fremstillingen af korn og foder.

Økologisk produktion

Udfordringer i økologien

I økologien har man måttet acceptere nogle tidsbegrænsede kompromisser. Der venter flere udfordringer forude. Her har vi samlet nogle, så du kan træffe et oplyst valg.

Udfordringer i økologien

Fakta om økologi og klima

Økologisk landbrug indeholder markante fordele for klimaet, men der er også udfordringer. Her får du et overblik.

Fakta om økologi og klima

Sprøjtegift og sundhed

Her kan du finde studier, der undersøger sprøjtegiftresters effekt på vores sundhed.

Studier

Landbrugsfaglig viden

På landbrugsafdelingens vidensside finder du den nyeste forskning og viden indenfor det økologiske landbrug samt information om Økologisk Landsforenings landbrugsfaglige projekter.

Viden

Markedsnotat, tal og statistikker

På siden med markedsinformation finder du de seneste tal og tendenser for økologiske fødevarer, herunder markedsnotatet, information om fremtidens forbruger og økologiens arketyper, samt statistik om økologisk produktion og forbrug.

Markedsinformation

Eksport

Hvis du ønsker informationer om eksport af økologiske fødevarer, kan du finde det på Organic Denmarks hjemmeside.

organicdenmark.dk