Det Økologiske Spisemærke

Guld, sølv eller bronze i økologi

Restauranter, kantiner og offentlige køkkener, der har omlagt til økologi, kan få Det økologiske spisemærke i tre forskellige kategorier; guld, sølv eller bronze. Spisemærket er en statskontrolleret mærkningsordning, som angiver det enkelte spisesteds økologi-andel.

Det økologiske spisemærke administreres og kontrolleres af Miljø- og fødevareministeriet, mens Økologisk Landsforenings foodservice-team fungerer som rådgiver og sparringspartner for de spisesteder, der ønsker at komme i gang med den omlægning af drift og indkøb, som skal gå forud for mærkningen.

Er I nysgerrige på at komme i gang med en omlægning, kan I læse mere her og kontakte foodservice-teamet herunder.

I kan læse meget mere om Det økologiske spisemærke på Viden om økologi og Det økologiske spisemærke eller på Miljø- og fødevareministeriets webside.

Kontakt

Torben Blok

Markedschef, Foodservice

Malene Jensen

Projektleder, Forbrugerevents

Jeg er projektleder for Økodag og arbejder herudover med foreningens indsatser på foodserviceområdet, bl.a. med fokus på økologi på efterskoler og Det Økologiske Spisemærke. Jeg er udvalgssekretær for Udvalget for Professionelle Køkkener og arbejder med fastholdelse og rekruttering af køkken- og virksomhedsmedlemmer.

Luk (Esc)