Bæredygtighed på menukortet

Bæredygtighed på menuen i de professionelle køkkener hænger tæt sammen med økologisk omlægning. I denne podcastserie møder du fire økologiske ildsjæle, som giver dig et indblik i, hvordan arbejdet med økologi og Det Økologiske Spisemærke pirrer den gastronomiske nysgerrighed, skærper det gedigne madhåndværk og løfter arbejdsglæden samtidig med, at man arbejder målrettet med bæredygtighedsmål som klima, rent drikkevand og biodiversitet.

Afsnit 1:4

Anne Hjernøe, kogebogsforfatter, TV-vært, madentusiast og økologisk ambassadør, er første gæst i serien. Hør hvordan hun arbejder med mere grønt i sine opskrifter bl.a. ved at sætte grøntsagerne forrest.

 

Afsnit 2:4

”De er så grønne på deres hjemmesider, men i kantinen har de glemt at følge med.” Citatet kommer fra Birte Brorson, rådgiver i økologisk køkkenomlægning og bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening, som gæster andet afsnit i serien. Hør hvorfor økologisk køkkenomlægning bør være en del af virksomhedernes CSR-strategi.

 

Afsnit 3:4

Det grønne kan trylles ind i måltider, der traditionelt er båret af kødet. Og det er ganske magisk, når både børn og ældre oplever nye måder at spise på. Mød Inger Kjærgaard, kok og rådgiver i økologisk køkkenomlægning, som fortæller, hvordan man kan få mere grønt i menuerne.

Afsnit 4:4

Økologi er alle med på, men at gøre maden mere grøn, fremkalder ofte en vis skepsis hos de unge elever på Skolerne i Oure. Derfor har Mads Dreyer, køkkenchef på Skolerne i Oure, og hans kolleger gjort det til en pædagogisk opgave at introducere eleverne til vigtigheden af at spise mere grønt og til økologi som metode til at blive mere bæredygtig.

Luk (Esc)