INGREDIENSER

10 personer

100 g mandler
180 g æg
50 g smeltet smør
200 g dadler uden sten
240 g kogte sorte bønner
30 g kakaopulver
1 g salt
50 ml stærk kaffe
100 g mørk chokolade

ØKOLOGISK BØNNEBROWNIE

Blend mandler fint i en foodprocessor, dog uden blandingen bliver til mel. Tilsæt æg, smeltet smør, dadler, bønner, kakaopulver, salt og kaffe og blend, til dejen er helt ensartet. Rør hakket mørk chokolade i dejen.

Beklæd en bageform med bagepapir. Kagen skal ikke blive særlig høj.

Bag kagen 20 til 25 minutter ved 180 grader. Afkøl den og skær den ud i små konfektstykker.

Pynt evt. med valnødder, flødeostcreme, chokoladecreme eller lignende, men kagen smager også fantastisk, som den er, og bliver kun bedre af at stå et par dage.

TIP: Hakkede eller blendede bælgfrugter eller mel af tørrede bælgfrugter kan anvendes i de lækreste kager for at give en dejlig rund fyldig smag og en skøn konsistens.



Må gerne kopieres, hvis Økologisk Landsforening angives som kilde.

Luk (Esc)