GRØNT ØKOKØKKEN - KLIMAUNIVERS FOR MADPROFESSIONELLE

Vores nuværende fødevaresystemer kan ikke brødføde en stigende verdensbefolkning med mad, der er bæredygtig, sund og nærende. Det er nødvendigt, at vi omlægger vores kostvaner, så animalske proteiner erstattes med andre proteinkilder og mere grønt. Et sådant kostskifte kræver både viden og kompetence.

Det er paradoksalt, at en tredjedel af verdens fødevarer går til spilde efter afgrøderne høstes. Dette unødvendige madspild har en kæmpe indflydelse på vores fødevaresystemers bæredygtighed såvel som planetens sundhed.

Få inspiration til hvordan dit køkken kan bruge økologi til at blive et mere bæredygtigt køkken.

KOM GODT I GANG

Få inspiration og viden til at komme i gang med at gøre en forskel for klimaet gennem måltiderne i det professionelle køkken Det kræver en lidt anden måde at tænke på og nogle nye arbejdsrutiner, som du får inspiration til her.

KOM GODT I GANG
Økologisk Landsforening Bælgfrugter 30112021 Foto Molly Grønberg 21 Kopi

GRØN BASIS

Hvilke råvarer er basis i det grønne køkken? Her får du en enkel oversigt over de fødevarer, der danner fundamentet for den grønne menu.

GRØN BASIS
Økologisk Landsforening Bælgfrugter 30112021 Foto Molly Grønberg 19 Kopi

OPSKRIFTER

Du skal kun lære få nye madtricks for at skabe en grønnere menu. Samtidig åbner du døren til et helt nyt madunivers og et nyt gastronomisk sprog med masser af lækre smagsoplevelser og spændende måder at tilberede mad på. Find opskrifterne her.

OPSKRIFTER
Økologisk Landsforening Bælgfrugter 30112021 Foto Molly Grønberg 52 Kopi

GØR EN ØKOGRØN FORSKEL

Vi skal klimahandle nu, og arbejder du professionelt med mad, kan du og dine kolleger bidrage effektivt til forandringen ved at gøre menuerne grønnere, mindske spild og bruge råvarerne helt op - fx ved at arbejde med Det Økologisk Spisemærke. Hvad er op og ned i klima og bæredygtighed? Det får du svar på her.

GØR EN ØKOGRØN FORSKEL
Efterskole 35 Kopi
Luk (Esc)