GROENNE BOLLER I KARRY (1)

GRØN VERSION AF BOLLER MED HESTEBØNNER OG ÆRTER

Accepter venligst marketing cookies

INGREDIENSER

To kg fars.

Hakket grøntsagsblanding:
550 g kogte hestebønner med lidt bid
200 g blomkål med stok, delt i seks til otte både
100 g grønne ærter, evt. frosne
25 g bladselleri i hele stænger
40 g hele forårsløg

Boller:
700 g hakket grøntsagsblanding
800 g kogt quinoa med bid
120 g hvedemel
120 g rasp
60 g lys soya
10 g salt
2 g friskkværnet peber
300 g hele æg

Indisk karrysovs:
1 kg sovs.
80 g smør
150 g porrer i skiver af 1 cm
5 g hvidløg, finthakket
10 g karry
7 g spidskommen
10 g frisk ingefær, finthakket
180 g gulerødder i tern af 1 x 1 cm
180 g knoldselleri ten af 1 x 1 cm
250 g grønsagsfond
100 g røde linser
250 g kokosmælk
40 g fløde
5 g salt
2 g friskkværnet peber
5 g frisk koriander, grofthakket

ØKOLOGISK, GRØN VERSION AF BOLLER MED HESTEBØNNER OG ÆRTER

Dag et:
Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i en kødhakker med
hulstørrelse fem mm. Kom farsen i en rørekedelog tilsæt quinoa, mel,
rasp, soya, salt og peber. Rør et par minutter ved høj hastighed. Tilsæt
æg og rør igen et par minutter ved høj hastighed. Sæt farsen på køl og
lad den trække til næste dag.


Dag to:
Smør en hulbakkeform med olie. Form farsen i boller à 45 g (tre stk.
pr. person). Placer bollerne i hulbakkeformen. Damp 50% 150 grader i
20 minutter.

Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at
gå i stykker.

Karry sovs:

Steg porreskiverne blanke i smør.. Tilsæt hvidløg, karry, spidskommen og ingefær. Rist et par minutter. Tilsæt gulerødder og knoldselleri og vend grønsager og krydderier grundigt sammen. Tilsæt vand, linser og kokosmælk og kog sovsen til den tykner let, og linserne er møre og let udkogte i ca. 15 minutter.

Tilsæt fløde, salt, peber og hakket koriander. Giv sovsen et opkog.

Smag til og server.



Må gerne kopieres, hvis Økologisk Landsforening angives som kilde.

Luk (Esc)