ØKOLOGISK GULERODSKAGE MED HESTEBØNNER OG DADELCREME
INGREDIENSER
300 g mørk farin
1 dl majsolie
250 g æg
150 g hvedemel
125 g ærtemel
10 g bagepulver
10 g kanel
4 g nelliker
2 g salt
2 g natron
650 g revne gulerødder
75 g hakkede valnødder
200 g kogte hestebønner, hakkede
Topping:
140 g dadler uden sten
40 g stærk kaffe (mål på kaffepulver)
250 g frisk flødeost
ØKOLOGISK GULERODSKAGE MED HESTEBØNNER OG DADELCREME
Pisk farin og olie sammen, tilsæt derefter æg, lidt ad gangen. Pisk længe, så blandingen bliver lys og cremet. Sigt mel, bagepulver, kanel, nelliker, salt og natron og tilsæt blandingen i dejen.
Rør dejen sammen og tilsæt gulerødder, valnødder og hestebønner. Bag i en halv gastroform smurt med fedtstof i 30 til 45 minutter ved 175 grader.
Blend dadler, kaffe og frisk ost til en ensartet, tyk creme til topping. Afkøl kagen og smør med dadeltopping.
Må gerne kopieres, hvis Økologisk Landsforening angives som kilde.