ØKOLOGISK TIKKA MASALA MED HESTEBØNNER OG KNOLDSELLERI
INGREDIENSER
10 personer
25 g hvidløg revet fint
30 g ingefær revet fint
3 g spidskommen
1 g chilipulver
6 g garam masala
5 stk karryblade
400 g løg i både 3cm
600 g knoldselleri i tern 3x3cm
200 g porre i skiver 2cm
200 g gulerødder i skiver 1 cm
10 g rapsolie
700 g grofthakket tomat
700 g vand
10 g salt
3 g friskkværnet peber
150 g skyr
200 g fløde
500 g kogte hestebønner
Mangosalat:
250 g moden mango i strimler
250 g agurk m. skræl uden kerner, i skiver 0,2 cm
3 g ingefær hakket fint
6 g mynte strimlet fint
ØKOLOGISK TIKKA MASALA MED HESTEBØNNER OG KNOLDSELLERI
Mangosalat:
Bland alle ingredienserne og smag til.
Tikka Masala:
Mariner grøntsagerne med hvidløg, ingefær og krydderier mindst en time, gerne natten over. Brun grøntsagerne grundigt i varm olie i en stegegryde. Sørg for, at der bliver en god stegeskorpe, og at grøntsagerne ikke kommer til at ”koge” på panden. Stegningen rister krydderierne godt igennem og giver en rundere og mere fyldig smag til retten.
Kom de brunede grøntsager i en stor gryde. Tilsæt tomater, vand, salt og peber. Lad retten simre en times tid, gerne uden låg, så sovsen bliver tyk og chunky. Tilsæt skyr, fløde og hestebønner og giv retten et hurtigt opkog. Smag til med salt og evt. flere krydderier.
Retten må gerne tilberedes dagen før, så krydderierne kan trække ud i
sovsen. Server med mangosalat.
Må gerne kopieres, hvis Økologisk Landsforening angives som kilde.