ØKOLOGISKE KIKÆRTEPANDEKAGER
INGREDIENSER
10 pandekager a 20 cm diameter
125 g kikærtemel
125 g fint hvedemel
5 g salt
1 g friskkværnet peber
350 g kærnemælk
2 g hvidløg, revet fint
1 g spidskommen
5 g frisk oregano/basilikum finthakket
300 g æg
40 g olie
ØKOLOGISKE KIKÆRTEPANDEKAGER
Bland kikærtemel og durummel med salt. Pisk kærnemælken i, så dejen bliver glat. Tilsæt hvidløg, spidskommen og hakket krydderurt. Pisk æggene i dejen. Pisk olie i dejen. Lad dejen hvile 30-60 minutter. Pisk dejen godt igennem og tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er blevet for tyk. Opvarm en pande 20 cm diameter med en smule olie til den første pandekage.
Bag pandekagerne (ca. 80g pr stk.) ved høj temperatur, så de får farve på den ene side og kun lige vendes på den anden side et øjeblik. Rul pandekagerne med fyld, med den brunede side udad.
Må gerne kopieres, hvis Økologisk Landsforening angives som kilde.